تا چه مقدار می توان زیورآلات شخصی را همراه مسافر از کشور خارج کرد؟
خروج زیورآلات شخصی همراه مسافر در بیشترین حالت تا میزان 150 گرم از انواع مصنوعات طلا مجاز است. بسیاری از مسافران به خصوص مسافران خانم در این مورد با مشکل مواجه می شوند چرا که همواره همراه خود مقدار زیادی زیورآلات شخصی را دارند و میخواهند همه این زیورآلات شخصی را از کشور خارج کنند. در صورتی که زیورآلات شخصی مسافر، شامل سنگ های خاص و ارزشمند و گران قیمت باشد نباید وزن آنها از اجزا قیراط یعنی همان کمتر از یک قیراط بیشتر باشد. منظور ما از سنگ های قیمتی، الماس و زمرد و برلیان و ... است.
خارج کردن مصنوعات و همچنین ظروف نقره به عنوان هدیه و سوغات تا چه مقدار مجاز می باشد؟
خارج کردن مصنوعات و ظروف نقره به عنوان هدیه و سوغات به وسیله مسافر، حداکثر به مقدار 3 کیلوگرم مجاز است. البته باید به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که این مصنوعات و هم چنین ظروف نقره به هیچ عنوان نباید جزء آثار فرهنگی و یا آثار باستانی و تاریخی کشور ایران محسوب شوند.
چه میزان کالا را مسافران خروجی اجازه دارند به همراه خود به خارج از کشور فریت کنند؟
فرقی نمی کند که مسافران خروجی، ایرانی باشند یا اینکه خارجی باشند، در هر دو صورت، آنها می توانند به جز وسایل سفر و لوازم شخصی خود، کالاهای ایرانی را به هر مقدار که دوست داشته باشند به همراه خود ببرند. در مورد کالاهای غیر ایرانی، قضیه متفاوت است و مسافران تنها می توانند کالاهای غیر ایرانی را تا سقف تعیین شده در آیین نامه مسافران ورودی، همراه با خود به خارج از کشور ببرند. البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که در هر دو مورد نباید کالا جنبه تجاری پیدا کند وگرنه قضیه کاملا متفاوت خواهد بود. نکته دیگر اینکه اگر مقصد مسافر، یکی از مناطق آزاد موجود در داخل ایران باشد هیچ محدودیتی در رابطه با همراه بردن کالا برای او وجود نخواهد داشت. مسافران خروجی از قلمروی گمرکی به مقاصد مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی، مشمول مقررات این ماده نیستند و اگر چنانچه این مسافران از طریق مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی از کشور خارج گردند, حتما باید کالای همراه خود را به گمرک اظهار کنند.
خارج کردن وسایل اتباع خارجی که به طور رسمی در ایران به کار یا تحصیل اشتغال دارند، به چه صورت می باشد؟
خارجی هایی که به صورت رسمی در ایران کار می کنند و یا خارجی هایی که در حال تحصیل حوزوی یا دانشگاهی در ایران هستند، می توانند پس از اتمام کار یا پایان دوره تحصیل خود، لوازم منزل خود را بدون اینکه نیازی به ارائه مجوز یا ارائه کارت بازرگانی داشته باشند از کشور خارج کنند. البته بدیهی است که لوازم منزل آنها باید در حد متعارف باشد و درون وسایل آنها، چیز غیر عادی وجود نداشته باشد. به عنوان مثال طبیعی است که کمد چوبی درون وسایل یک فرد باشد و این طور چیزهایی نیازی به گرفتن مجوز ندارند ولی وجود مقدار زیادی طلا درون وسایل یک فرد، غیر طبیعی به نظر می رسد و خارج کردن آن از ایران نیاز به مجوز و ارائه کارت بازرگانی دارد.
خارج کردن چه میزان خشکبار همراه مسافر در فریت بار مسافری مجاز است؟
خروج انواع خشکبار همراه مسافر به میزانی که جنبه تجاری نداشته باشد، مشکلی ندارد. بیشترین میزان مجاز پسته برای خارج کردن از کشور، برای هر گذرنامه 10 کیلو گرم است. البته این محدودیت ده کیلوگرم برای جهانگردانی که دارای گذرنامه خارجی هستند وجود ندارد.
شرایط خروج کتب خطی و اشیا عتیقه در فریت بار مسافری به چه نحو است؟
سازمان میراث فرهنگی, گردشگری و صنایع دستی به صورت رسمی اعلام کرده است که اشیاء عتیقه یا میراث فرهنگی قابلیت صدور قطعی را ندارند و در واقع خروج اشیا عتیقه و کتب خطی ممنوع است . اگر بخواهیم دقیق تر این قانون سازمان میراث فرهنگی, گردشگری و صنایع دستی را مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که خروج اشیاء عتیقه، آثار هنری اصیل، کتاب های خطی و سنگی, قطعات خوشنویسی شده, انواع اشیاء تاریخی، اوراق مینیاتور, انواع سکه های گرانبها و آثار مربوط به میراث فرهنگی از کشور ممنوع است.
شرایط واردات و صادرات حیوانات و پرندگان اهلی به چه نحوی است؟
به منظور وارد کردن حیوانات و پرنده های اهلی، مسافر می بایستی گواهی بهداشت از کشور مبدا دریافت کند و همچنین این گواهی باید به تایید سازمان دامپزشکی کشور ایران برسد. اگر چنانچه وارد کردن حیوانات به صورت تجاری باشد، ابتدا باید در وزارت صنعت، معدن و تجارت، سفارش ثبت شود و سپس حقوق ورودی هم پرداخت گردد. انجام صادرات حیوانات و پرندگان اهلی هم به ارائه گواهی بهداشت از سازمان دامپزشکی کشور ایران نیاز دارد. این نکته مهم را هم اضافه می کنیم که یک سری از اقلام دامی یا نباتی و گونه های جانوری طبق فهرست اعلامی از سوی سازمان های مربوطه، قابلیت صدور قطعی ندارند. این ممنوعیت به منظور حفظ ذخایر ژنتیکی و حفاظت از محیط زیست اتخاذ شده است. به منظور کسب اطلاعات بیشتر، ارسال حیوانات زنده با هواپیما را در سایت ما مطالعه کنید.
یک مسافر تا چه حد مجاز است زیورآلات طلا همراه خود وارد کشور کند؟
وارد کردن زیور آلات طلای همراه مسافر در حد متعارف و برای استفاده شخصی بلامانع است و ورود مازاد بر آن نیاز به کسب اجازه قبلی از بانک مرکزی دارد. منظور از زیور آلات طلا قطعاتی مانند گردنبند و پابند و دستبند و گوشواره و انگشتر و سینه ریز و گلوبند و النگو و ساعت و ... است.
قوانین خارج کردن گلیم و فرش دستباف از کشور، بصورت فریت بار مسافری به چه نحوی است؟
اولا خارج کردن فرش دستباف به همراه مسافر و یا بصورت "فریت بار مسافری" تنها تا سقف 20 متر مربع قانونی و مجاز است. نکته ای که وجود دارد این است که تعداد فرش هایی که مسافر می تواند به همراه خود از کشور خارج کند سقف خاصی ندارد و هر فرد می تواند به هر تعداد که تمایل داشت از کشور فرش خارج کند به شرطی که اولا آن فرش، جزء آثار هنری و تاریخی خاصی نباشد و ثانیا در سقف متراژ ذکر شده باشد. بدیهی است خارج کردن فرش های نفیس و ارزشمندی که ارزش های تاریخی و میراث فرهنگی دارند، مجاز نیست. ثانیا خارج کردن فرش دستباف به همراه مسافر و یا بصورت فریت بار مسافری به کشور امارات متحده عربی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس در سقف بیست متر مربع، مشکلی ندارد ولی خارج کردن فرش دستباف همراه مسافر از ایران به کشورهای زیارتی عراق، سوریه و عربستان سعودی همچنان ممنوع است . این تصمیم، برای جلوگیری از مشکلات و تبعات بعدی اتخاذ شده است. ثالثا خارج کردن فرش همراه مسافر علاوه بر مرزهای هوایی، از مرزهای زمینی و دریایی هم مجاز است.
کدام کالاها ممنوعیت واردات و صادرات دارند؟
مشروبات الکلی مختلف. هر نوع نوشیدنی مارک دار و یا بدون مارک که میزان الکل موجود در درون آن از یک حد مشخصی بالاتر باشد را نمی توان وارد کشور کرد و یا از کشور خارج کرد. انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی مانند تریاک و شیشه و کراک و ... سلاح سرد مانند چاقو و قمه و پنجه بوکس و نانچیکو و ... و سلاح گرم مانند اسلحه و نارنجک و بمب و سایر مواد محترقه و مواد منفجره ابزار آلات مربوط به قمار هر نوع کتاب و روزنامه و عکس و فیلم و تصویر و هر در کل هر نوع کالایی که با شئونات مذهبی و آداب و رسوم ملی کشور ایران تناسب نداشته باشد. هر نوع متنی که با مذهب رسمی کشور مخالف باشد و یا مخل نظم و عفت عمومی و شئون ملی باشد. سایر کالاهایی که منع شرعی و قانونی دارند و یا وارد کردن و خارج کردن آنها از کشور، از روی جدول تعرفه گمرکی یا دستورالعمل های خاص غیر مجاز شناخته شده است . به عنوان مثال، اشیاء عتیقه یا میراث فرهنگی به تشخیص سازمان میراث فرهنگی, گردشگری و صنایع دستی, قابلیت صدور قطعی ندارند. هم چنین خارج کردن آثار هنری اصیل و کتاب های خطی و اشیا عتیقه و سنگی و قطعات خوشنویسی شده و اوراق مینیاتور و انواع سکه های گران بها و هر نوع اشیاء تاریخی و میراث فرهنگی ممنوع است.
خارج کردن کدام آثار فرهنگی از کشور ایران به خارج از کشور مجاز است؟
خارج کردن همه آثار فرهنگی از کشور ایران به کشورهای دیگر به صورت محموله پستی, همراه مسافر یا فریت بار تجاری مجاز است به جز موارد زیر. در واقع مواردی که در ادامه آمده است آن دسته از آثار فرهنگی هستند که ارسال آنها به خارج از کشور مجاز نیست. در وهله اول شما نمی توانید قرآن مجید که دارای مهر تایید شورای نظارت بر چاپ و نشر قرآن نباشد را از کشور خارج کنید. شورای نظارت بر چاپ و نشر قرآن، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است. در وهله دوم شما نمی توانید آثار هنری و ادوات موسیقی که جزو میراث فرهنگی کشور به حساب می آیند را از کشور خارج کنید. در وهله سوم شما نمی توانید اصل همه کتب خطی و سنگی و چاپ سنگی را از کشور خارج کنید. در وهله چهارم شما نمی توانید فیلم های سینمایی 35 میلیمتری را از کشور خارج کنید.
فرستادن آثار مکتوب از قبیل کتاب و روزنامه از از کشور ایران به کشورهای خارجی به چه صورتی است؟
خارج کردن آثار مکتوب مثل روزنامه و کتاب و مجله و هفته نامه و گاه نامه و ... با رعایت سایر مقررات (تجاری نبودن) از طریق واحدهای پستی به خارج از کشور هیچ ممنوعیت قانونی ندارد و نیازی به اخذ مجوز یا گرفتن تأییدیه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا هیچ نهاد قانونی دیگری نیست.
خارج کردن آثار صوتی تصویری و رایانه ای از کشور چگونه است؟
خارج کردن آثار صوتی تصویری و رایانه ای از کشور مشکلی ندارد و نیازی به اخذ مجوز یا گرفتن تاییدیه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا هیچ نهاد دیگری را ندارد.
شرایط و ضوابط خارج کردن آثار صوتی و آلات موسیقی در فریت بار مسافری به چه نحوی است؟
ارسال همه آثار صوتی از قبیل سیدی و دی وی دی و نوار کاست و نوار ویدئو و ... که دارای مجوز تکثیر از مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشند، به خارج از کشور و از کلیه مبادی خروجی مجاز، به هر تعدادی هم که باشد، مجاز است. البته بدیهی است که می بایستی همه قوانین و مقررات و ضوابط گمرکی رعایت گردد.